Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Siellä missä pippuri kasvaa!

Monday, January 9, 2012

Siellä missä pippuri kasvaa!


'My friend! You like parasailing? Dolphin trip? You like hash? Opium? Cocaine? What you like?'

Muutaman (viiden? Kuuden? Kuka näitä päiviä enää laskee...) yön jälkeen Palolemissa otimme taksin kohti Goan ykkösturistirysää eli Calangutea. Goa ei ole todellista Intiaa, vaan ihan oma maailmansa. Taksikuskin ajotyyli oli kuitenkin varsin intialainen, ja vaikka kolmatta kuukautta Intiassa jo mennään, hengitystä pidätellen meni reissu. Poliiseja oli joka mutkassa, ja kuski varoitti, että heillä on tapana rahastaa paikallisia sekä turisteja milloin mistäkin 'rikoksesta'. 


Pysähdyimme matkalla mausteplantaaseilla, ja olimme siis vihdoin siellä, missä se pippuri kasvaa. Siellä kasvoi myös mm. vanilja, kurkuma, chili, kaneli ja kardemumma. Nippelitietona jaettakoon, että tästä vaniljasta 50% menee lääketeollisuuteen, 20% jätskiteollisuuteen, ja loput, mihinkäs muualle kuin Coca-colalle. Kierroksen päätteeksi saatiin vielä feniryypyt eli paikallista cashewpähkinästä väännettyä viinaa. 


Joulukuu on high season Goalla, joten varman päälle olimme varanneet hotellin etukäteen. Netissä oli hieman käytetty värikynää hotskun mainostamisessa, ja loppupeleissä otimme hatkat kyseisestä luukusta. Kodittomilla matkalaisilla potkaisi taas onni, kun paikallinen heppu näki ahdinkomme, ja suositteli meille hotellia. Maggie's hotellin omistaja tuli hakemaan meidät, ja saimme sopuhintaisen ja pinkin huoneen parvekkeella ja uima-altaalla. 

Seuraavana päivänä tätä tyttöä hemmoteltiin synttäreiden kunniaksi. Vuokrattiin skootteri ja ajeltiin Anjunaan, jossa tapahtuu joka keskiviikko iso 'kirpputori'. Kaikkea mahdollista myyvien kojujen labyrinttiin ei näkynyt loppua, ja shoppailin meidät konkurssiin cocktaili kädessä. Good times!


To Be Continued...

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home