Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Viimeinen etappi Pohjois-Intiassa

Monday, December 5, 2011

Viimeinen etappi Pohjois-Intiassa


Kolkata on mukava kaupunki! Ei kylläkään poistuttu hotellista koko aikana. Taksista kuikuillessa brittiläiset vaikutteet pisti silmään, mutta muuten ikkunasta näkyi samat roskatunkiot kuin joka paikassa muuallakin. Kuskin piti kysyä tietä 11 kertaa ennen kuin tärppäsi. Intiassa kun ei tunneta sellaista käsitettä kuin kadunnimet ja osoitteet. Paikat määritellään sen mukaan, mitä maamerkkiä lähellä ne ovat.


Rankan reissun jälkeen lepi tuli tarpeeseen. Sijoitimme astetta parempaan hotskuun, josta löytyi lämmin vesi, pehmeä tyyny, pehmeä sänky ja jopa wifi, luksusta! Sängyt Intiassa ovat yleensä kuin lattialla nukkuisi (varmaankin koska intialaiset ovat siihen tottuneet) ja tyynyt usein tehty heinistä. Hotellin vartijat, varustettuina yhtä isoilla pyssyillä kuin miehet itse, kyttäsivät tarkasti mm. huoneiden siivousta. 


Köyhässä maassa mahdollisimman monelle halutaan antaa työpaikka, ja sen takia kaupat, hotellit ja muut ovat pullollaan tylsistynyttä henkilökuntaa. Hotellin ravintolassa olimme ainoat asiakkaat, ja syömisprosessia seurasi läheltä kuusi tarjoilijaa ja kaksi kokkia. Rohanin lähtiessä käymään automaatilla, ensin 'bell boy' saattoi hänet ovelle, ovimies avasi oven ja saattoi portille, porttivahti aukaisi portin, ja neljäs mies saattoi automaatille. Skootterin päälle mahtuu helposti koko perhe. Riksat toimivat tarvittaessa myös busseina, niihin mahtuu helpsti 16 henkeä. Rekkojen etupenkillä istuu vähintäänkin kuski, kuskin avustaja, mekaanikko, perhe ja kaikki kaverit. Kaupoissa yksi etsii hinnan, yksi ottaa maksun, yksi antaa vaihtorahan, yksi paketoi jne. Ravintolassa yritin kaataa itselleni lisää bisseä pullosta ja kaksi tarjoilijaa kilpaa toisiaan tönien ryntäsivät hoitamaan homman puolestani. Intiassa mitään ei tehdä itse. 

Viimeisen etapin jälkeen Pohjois-Intiassa oli aika ottaa aikalisä ja breikki kaaoksesta Intiaan kuuluvilla Andamaanien saarilla! Laskeskeltiin, että tästä eteenpäin pari kuukautta tulisi olemaan lähestulkoon pelkkää rantalomaa, kun suuntaamme Andamaanien jälkeen Etelä-Intiaan.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home