Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kerala backwaters

Friday, December 30, 2011

Kerala backwaters


Vietimme viimeisen päivän Keralassa houseboat -risteilyn merkeissä Keralan backwaterseilla (järvien, jokien, kanaalien ja laguunien muodostama verkosto). Vika ilta Kovalamissa hieman venähti, ja Rohanilla oli täysi työ raahatessa meikäläinen kamppeineni aamujunaan Alleppeyn kaupunkiin, josta useimmat houseboatit lähtevät. Ramesh oli järkännyt meille myös kyydin asemalta, joka osoittautui kahdeksi skootteriksi, joihin sulloimme itsemme kaikkine rinkkoinemme ja kasseinemme. Mopokyyti Intian teillä ei olisi välttämättä sillä hetkellä maistunut, mutta minkäs teet... Pari sydäriä oli lähellä. 



Meillä oli Keralan kuppaisin paatti. Tai no, näimme myös kuraisempia, mutta ne olivat uponneita. Palmujen reunustavia jokia pitkin purjehtiessa vastaan lipui toinen toistaan loisteliaampia vesipalatseja, kun meidän veneemme oli yltä päältä homeessa ja pysyi hädin tuskin pinnalla. Maisemat olivat kuitenkin hulppeat, ja arskakin paistoi pitkästä aikaa. 



Meillä oli oma kuski/kokki messissä, jolla oli paljon asiaa, mutta ei valitettavasti yhtään sanaa yhteistä kieltä. Veneestä näimme läheltä kylien elämää backwaterseiden varrella, jossa koulubussina toimii kanootti. Illaksi ankkuroimme paikalliseen kylään. Auringonlasku oli sentään mahtava! 




Makuuhuoneessa haisi home ja maali (kotietsinnän jälkeen nurkasta löytyi maalipurkkeja, mutta ei niitä kyllä siihen paattiin oltu käytetty). ­­­­­­Liskojen yö meni näitä höyryjä hengitellessä tuskaisen kuumassa huoneessa (huoneessa oli kolme tuuletinta, joista yksikään ei toiminut) ja yöunet jäivät siis lähes olemattomiksi.


Matkavinkki kaikille Keralaan matkustaville: Tsekkaa houseboat ennen kuin maksat!

Labels: , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home