Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kilppareita!

Saturday, February 11, 2012

Kilppareita!


Joulupäivän iltana istuttiin rantabaarissa, kun iso merikilpikonna taapersi ylös rannalle. Idioottituristit menivät liian lähelle kilppariparkaa, möykkäsivät ja antoivat salamavalon  räiskyä biitsipoikien kielloista huolimatta. Kilppari tajusi nopeasti, että nyt ei ole pesimispaikalla kaikki ihan niin kuin viime kerralla, ja teki pian u-käännöksen takaisin mereen.


Kilpparikohtaamisesta inspiroituneena järkkäsimme seuraavana päivänä reissun Kosgodaan kilpparihautomoon. Sri Lankan rannikoilla pesii monta eri uhanalaista kilpparilajia. Niiden suojelemiseksi kalastajat tuovat munia hautomoihin, missä ne saavat olla rauhassa, kunnes kuoriutuneet konnat lasketaan mereen. 

Vauvakilppareista selviytyy vain noin 15%. Tämä kaveri oli kuitenkin sen verran kova uimari, että ei pitäisi olla mitään hätää!

Pääsimme vapauttamaan vastasyntyneet yhden päivän ikäiset vauvakilpparit ensiuinnilleen. Saimme myös käpälöidä isompia konnia. Ehdottomasti kokemisen arvoinen reissu, mutta kannattaa pitää huolta, että menee paikkaan, jossa kilppareita kohdellaan hyvin, ja jossa tuotot menevät kilppareiden auttamiseen. 

Loppukevennyksenä video vauvakilpparista joka halusi lentää:Ensi kerralla alkaa road trip ympäri Sri Lankaa, stay tuned!

Labels: , , , , , , ,

1 Comments:

Blogger sandr-A-licious said...

pistin sulle s-postii sun kysymykseen! :)

February 11, 2012 at 1:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home