Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Joulunviettoa Sri Lankassa

Wednesday, February 8, 2012

Joulunviettoa Sri Lankassa

Laskeuduimme Sri Lankan lentokentälle viideltä aamulla silmät ristissä. Kentällä tarjottiin niinkin tyyristä hotellia kuin 75 euroa yöltä Paradise Beachillä Negombossa, Sri Lankan länsirannikolla. Unettoman yön jälkeen ei paljon napostellut lähteä metsästämään reppureissaajan kukkarolle sopivampaa luukkua, ja päätimme teeskennellä pohattoja pari päivää.


Hotelli oli täydellinen lepokoti Intiasta toipumiseen. Kolme päivää hurahti hotellin kolmessa uima-altaassa polskiessa, netissä roikkuessa ja pehmeässä sängyssä levyttäessä. Rantsukaan ei ollut ollenkaan paskempi, arska vaan tahtoi piileskellä pilvien takana.


Sri Lanka on kuin kevytversio Intiasta. Curryt ovat laimeita, vähemmän köyhyyttä, vähemmän hulluutta, ja yleisesti meininki on pykälän kehittyneempää. Sri Lanka on nyt kuuma turistikohde ja osaa ottaa siitä kaiken irti. Turisteille hinnat triplataan, tai jopa satakertaistetaan, ja jokaiseen laskuun lisätään VÄHINTÄÄN 10% vero. Sekös kiristää pennosia laskevia budjettimatkailijoita, jos mikä. Kun buukkasimme 70 euron taksin Hikkaduwalle, reppureissaajien suosimille surffimestoille, totesimme, että tämä maa vie meidät konkurssiin. 


Matkalla Hikkikseen ikkunasta näkyi autioita palmurantoja toinen toisensa perään. Perille päästyämme meillä oli kytköksillä hoidettu hotskuvaraus suoraan rantsussa.


Hikkaduwa osoittautui varsin chilliksi mestaksi. Loikoiltiin rantsussa joulun läpi kuunnellen reggaetä aaltojen liplattaessa ja katsellessa srilankalaisten biitsipoikien aalloilla ratsastusta. Ranta on loputtoman pitkä, mutta täyteen rakennettu. Sähkötöissä Sri Lankassa on ilmeisesti otettu mallia Intiasta, ja Rohan sai mojovan tällin valokatkaisimesta. 


Joulu oli meille kuin mikä tahansa muu päivä puljujen surullisennäköisistä koristeluyrityksistä huolimatta. Aattona rannalla oli isot kekkerit, ja rakettien pommitus jatkui aamuun asti, kun me vain kieriskelimme koti-ikävässä. Jouluna on tylsä olla reissussa...

Ensi kerralla palaillaan astialle kilpikonnien kera!

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home