Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Matkavinkkejä ja kulttuurieroja

Thursday, February 2, 2012

Matkavinkkejä ja kulttuurieroja


Parhaat mestat? Andamaanien vielä toistaiseksi turmelemattomat paratiisisaaret. Muita suosikkimestoja olivat Taj Mahal, Kultainen TemppeliVaranasi ja Mumbai. Yksi syy Intiaan matkustamiseen oli ruoka, ja parhaat safkat saatiin ehdottomasti Etelä-Intiassa. Chicken vindaloo, mmm...


Ikimuistoisimmat kokemukset? Jossain sanottiin, että jos lähtee Intiaan etsimään vastauksia, voi olla, että löytää vain repullisen uusia kysymyksiä. Matkasta Intiaan tulee helposti myös henkinen reissu omaan itseen. Ihan heti ei unohdu 8 päivän meditointikurssi Himalajan juurella. Siitäkin huolimatta, että joka sekunti siellä ollessa odotin sitä hetkeä, jolloin se on ohi. Kyllä sitä katsoo maailmaa ihan uudella tavalla. Luojalle kiitos, ettemme valinneet naapuriashramia hardcore-Vipassanaa, jossa jengi meditoi 10-12 tuntia päivässä, ja olosuhteet ovat muutenkin paljon haasteellisemmat. Read more...

Toiset ikimuistoiset hetket koettiin ehdottomasti Kotan kaupungissa, jossa pääsimme maharadjan palatsiin ja saimme vippikohtelun Dussehra -festivaaleilla. Read more...


Karmeimmat kokemukset? 16 tunnin juna Varanasista Kolkataan mahataudissa, ei varmaan kaipaa sen enempää selittelyä.

Mikä sitten oli pahinta? No viinaa ei saanut mistään! ...Yleinen paskaisuus roskatunkioineen ja naisten asema. 

Intiassa kukaan ei halua tyttölasta. Tyttölasten kuolleisuus on erittäin suuri. Tämä johtuu siitä, että tyttölapsi tulee perheelle kalliiksi köyhässä maassa. Naisen mennessä naimisiin, perhe joutuu maksamaan sulhasen perheelle vaaditun summan myötäjäisinä. Vaikka tämä tapa on nykyään harvenemassa, se on edelleen erittäin yleistä. Jos käy niin, että morsmaikulla ei riitä hillo tulevaan mieheensä, on intialaisen perinteen mukaan sulhasen perheellä oikeus POLTTAA MORSIAN ELÄVÄLTÄ. Kyllä. On tämä käytäntö sentään laitonta nykypäivänä, mutta näitä 'kaasuhellaonnettomuuksia' tapahtuu edelleen tuhansia myös suurkaupungeissa. 


Sulhasen valinnassa naisella ei yleensä ole paljon sanomista. Sulhanen voi vaatia morsmaikun olevan vähintäänkin miljonääri ja Miss Universum, mutta naiselle täytyy riittää, että mies kykenee solmimaan avioliiton. Jos aviomies lähtee kävelemään tai menee heittämään veivinsä, nainen poistetaan yhteisöstä. Kukaan ei tunnusta olevansa lesken tai eronneen naisen ystävä tai sukulainen. Niinpä ei ole harvinaista, että nainen heittäytyy roviolle aviomiehensä mukana. Itsemurha tässä tilanteessa on Intiassa hyväksyttävä teko. Mies saa toki mennä uusiin naimisiin niin monta kertaa kuin huvittaa. Reilu meininki! Intiassa on kuitenkin yksi paikka, jossa naiset tulevat ensin. Jonossa! Olipa se sitten turvatarkastus, lippujono tai mäkkärin jono, naiset kiilaavat miesten eteen. 

Auringonlasku Kovalamissa, Keralassa.

Länsimaalaisia naisia pidetään Intiassa yleisesti kevytkenkäisinä. Rohanin kanssa reissatessa sapetti, että kaikki puhuttelivat vain Rohania. No, maassa maan tavalla. Mehän tietysti olimme 'naimisissa' Intiassa, jos joku kysyi. Mistä tulikin mieleen, että järkätyt avioliitot eivät ole niin huono asia kuin länsimaissa kuvitellaan. Intialaisen kulttuurin vuoksi muulla tavoin vastakkaiseen sukupuoleen tutustuminen olisi vaikeaa. Sitä paitsi vanhemmat osaavat usein valita sopivamman kumppanin kuin ihmiset itse. Avioeroprosentti on yksi, kun Suomessa se on yksi maailman korkeimpia.

Brides wanted

Mitä pakata Intiaan? Korvatulpat, käsidesi ja lukkoja. Itsehän lähdin reissuun vain 10 kg kassilla, uskokaa tai älkää. Tämä siksi, että kokenut Intian-matkaaja Rohan vakuutti, että voin ostaa kaiken tarvitsemani paikan päältä. Se ei muuten pidä paikkaansa. Turha kuvitella löytävänsä juuri mitään tarvitsemaansa muuten kuin sattumalta. 

Intia kiittää ja kuittaa. Kuten kartasta näkyy, iso osa Intiasta on vielä näkemättä. Ja juttua riittäisi Intiasta vaikka millä mitalla, mutta jätetään ne ensi kertaan, ja siirrytään Sri Lankaan!

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home