Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Taj Mahal

Monday, October 24, 2011

Taj Mahal


Matka Jaipurista Agraan, 240 km, kesti neljä tuntia. Pysähtyessämme tietullissa iso apina hihnassa hyppäsi ikkunaan. Hihnan toisessa päässä raihnainen hampaaton turbaanipää ruinasi seteleitä. Matkalla pysähdyimme Fatehpur Sikrin hylätyssä kaupungissa, jossa valkoiset kummajaiset toimivat taas monumentteja mielenkiintoisempina nähtävyyksinä intialaisille turisteille.Saavuimme Agraan auringonlaskun aikaan, ja suunnistimme heti ikuisen rakkauden symbolille Taj Mahalille. Mogulihallitsija ehkä rakasti vaimoaan, mutta ei kyllä muuten ollut erityisen symppis tyyppi. Katkoi nimittäin kaikkien rakentamassa olleiden ihmisten kädet, kun homma oli paketissa. Omena ei puusta kauas pudonnut, myöhemmin hallitsijan poika teki vallankaappauksen tappaen kaikki paitsi isänsä, joka lukittiin Agran Red Fortiin. Mogulikuninkaan viimeinen toive oli saada selli, josta on näkymä vaimonsa hautaan.Meille oli taas järjestetty opas, joka tällä kertaa heti ymmärsi olevansa hyödytön, ja kysyi haluaisimmeko kenties seuraavan päivän liikkua omillamme. Hän kertoi aikoinaan tehneensä saman meditointireissun mikä meillä oli edessä. 'It will change your life. You will never look at the world the same way again.' Intialaisittain erittäin poikkeuksellinen mies, ei nimittäin huolinut tippiä!!!!!!!!!! 


Pitkän päivän jälkeen haimme pullon intialaista rommia ja vietimme illan huonepalvelun ja varsin viihdyttävien intialaisten saippuasarjojen merkeissä. Kun hotellin ulkopuolella odottaa aina viidakkoseikkailu, huonepalvelu on kova sana.


Seuraavana aamuna heräsimme krapula seuralaisena kukonlaulun aikaan kuvaamaan Taj Mahalia auringonnousussa. Päästyämme vihdoin kilometrin pituisen turvatarkastuksen ohi, aurinko oli kuitenkin jo noussut. Anyway, maailman kaunein rakennus, sanokaa mitä sanotte. Ulkopuolella tosin haisi viemäri, jonka vieressä lehmät ja apinat herkuttelivat taas roskakasojen äärellä. Riemu oli rajaton kun bongasimme mäkkärin kultaiset kaaret. Se ilo loppui kuitenkin lyhyeen, sillä Intiassa edes MCDonald's ei tarjoa tuttua ja turvallista mättöä. Big Maharaja kasvispihvillä ei vaan toimi.


Ajomatka Delhiin, 200 km, kesti 5 tuntia. Sanoimme heipat Mr.Bobbylle, ja seuraavan päivän ennen yöjunaa kohti pohjoista vietimme hotellin aulassa netissä, ennen täydellistä eristäytymistä ulkomaailmasta.

'Your time is limited. Don't waste your life living someone else's life. Stay hungry. Stay foolish.' Steve Jobs

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home