Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Delhi bellyn kourissa Ranthambhoren tiikeripuistossa

Wednesday, October 12, 2011

Delhi bellyn kourissa Ranthambhoren tiikeripuistossa


Kotan kaupungista olimme järkänneet kierroksen ilmastoidussa luksusautossa Ranthambhoren tiikeripuiston, Jaipurin ja Agran kautta takaisin Delhiin. Kuskimme Mr. Bobby tuli hakemaan meitä aamulla. Mr. Bobby on hauska mies. Mr. Bobby ei koskaan sano ei. Silloinkaan, kun kieltävä vastaus olisi oikea vastaus, tai silloin, kun hän ei ymmärrä kysymystä. 


130 kilometrin matka tiikeripuistoon kesti kolme tuntia kuoppaisilla teillä. Vastaan tuli hökkelikyliä, vuohi-, vesipuhveli- ja kamelilaumoja sekä rekkoja koristeltu kulkusin ja kaikin mahdollisin tilpehöörein. Olimme nyt siis Rajasthanin osavaltiossa, joka on suureksi osaksi aavikkoa ja pöly lentää. Mr. Bobbyn tehdessä täpäriä ohituksia rekkojen välissä hikikarpalot nousivat otsalle, ja rekkojen hassut äänitorvien äänet alkoivat kuulostaa enemmänkin kuoleman kelloilta. Niille, jotka eivät suvaitse väistyä Mr.Bobbyn tieltä, hän huutaa hinglishin kielisiä kirouksia perään, onhan hänellä sentään länsimaalaisia kyydissä!


Perille päästyä iski viimein, muutaman päivän viiveellä kuuluisa delhi belly kuumeella höystettynä. Iltapäivä ja yö meni kuumehouruissa. Aamukuudelta molemmat heikossa hapessa raahauduimme kuitenkin jeeppisafarille tiikeripuistoon. Lähellä olevan kaupungin kaduilla villisiat ja lehmät herkuttelivat suurten roskakasojen antimilla. Pari paikallista oli tien vieressä kyykkimässä aamutarpeillaan.


Puistossa näimme antilooppeja, peuroja, ison ruokaansa sulattelevan pythonin, liskoja ja riikinkukkoja. Pääasiassa kuitenkin ruohoa ja puita. Ainiin, kyllähän me tiikeriperhonen nähtiin. Aloin epäillä, onko siellä koskaan nähtykään tiikeriä. Näinköhän  siellä edes tiedetään, miltä tiikeri näyttää. Olen nimittäin aika saletti, että jättimäisestä  'Visit Ranthambore Tiger Reserve' kyltistä meitä pällistelevä kissaeläin oli lepardi eikä suinkaan tiikeri. Muistan myös lukeneeni jostain, että jossakin Intian 'tiikeripuistossa' ei kyseisiä kissaeläimiä ole nähty kymmeneen vuoteen, vaikka turisteja sinne edelleen viedään 'tiikerisafarille'...

Safarin jälkeen matka jatkuu Jaipurin pinkkiin kaupunkiin!

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home