Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

The Pink City

Saturday, October 22, 2011

The Pink City

Luksusautossa henkilökohtaisen oppaan ja autokuskin kanssa nähtävyydeltä toiselle kruisailu ei ehkä ihan ollut sitä, mitä Intiasta tultiin hakemaan, mutta delhi bellyn kourissa kärvisteleville matkalaisille se suotakoon. Jaipurin pinkissä kaupungissa, jossa siis kaikki rakennukset on maalattu vaaleanpunaiseksi, ensimmäinen kohde oli kuitenkin katuapteekki. Ukkeli antoi meille ison kasan erivärisiä nappuloita, yhteissumma alle pari euroa. Googlesta selvisi, että heppu oli antanut meille kunnon supertykinlaukausantibioottia, joka tappaisi kaikki bakteerit Delhin rautatieaseman viemärisysteemistä lähtien.

Kaiken maailman palatseista vaikuttavin oli massiivinen Amber Fort, jonne noustiin norsun kyydissä. Opas jorisi jotakin muinaisten mogulikuninkaiden selänraaputtimista meidän keskittyessämme valokuvien räpsimiseen.


Kiertelimme hieman kauppoja, joissa alkoi kuitenkin pian pinna kiristyä 35 asteen helteen, tähtitieteellisistä summista alkavan tinkimisen sekä kaiken maailman hihasta nykijöiden ja muiden jeesmiehien ansiosta. Erikoista kyllä, jokaisessa Jaipurin identtisistä vaatekaupoista on kaupungin parhain laatu, jota ei saa mistään muualta. 
Vatsataudin myötä tulinen rakkaus intialaista ruokaa kohtaan laimeni syväksi ällötykseksi. Pelkkä curryn haju pisti vuoristoradan vatsassa liikkeelle. Siispä päivä meni metsästäessä länsimaalaista ruokaa, jota on muuten Intiasta vaikea löytää. Länsimaalaista ravintolaa etsiessä kuski joutui soittamaan kansalliseen help numberiin kaksi kertaa, ja kysymään tietä neljä kertaa. Matkalla viereisestä riksasta kuski sylkäisi mojovan oranssin currylätäkön tuulilasiin, ja sekös kasvatti ruokahalua. Intialaisilla ei ole mitään käsitystä länsimaalaisesta ruoasta. He luulevat, että länsimaalaiset eivät käytä ollenkaan mausteita. Päädyimme 'italialaiseen' ravintolaan, jossa listalta löytyi sellaisia italialaisia erikoisuuksia kuin 'pasta masala' ja 'pizza alla vodka'. Lienee selvää, että annos ei juuri italialaista ollut nähnytkään. 

Jaipurista matka jatkui kohti Agraa ja Taj Mahalia!

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home