Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Viimeiset arrackit Sri Lankassa

Monday, April 2, 2012

Viimeiset arrackit Sri Lankassa


Ennen paluuta Hikkaduwan surffimestoille hyppäsimme Kandula -elefantin selkään Sigiriyassa. Olipahan muuten hyvin koulutettu elefantti, teki temppuja eikä edes paskonut kuin häntää vetämällä.
Kuski ja opas, Anura ja Chami, joiden kanssa siis olimme ystävystyneet lukuisten arracktäyteisten iltamien merkeissä, kutsuivat meidät luokseen takaisin Hikkaduwaan viettämään viimeiset päivät Sri Lankassa. Majoituimme Anuran veljen omistamaan omakotitaloon. 


Johtui se sitten kielimuurista tai kulttuurieroista, mutta meistä oli kummaa, että meitä ei koskaan edes kunnolla esitelty Anuran perheelle. Sen sijaan meille kannettiin srilankalainen juhla-ateria kolme kertaa päivässä. Kysyimme, voisimmeko kenties ostaa jonkin lahjan tästä hyvästä, mutta sekin kiellettiin. Ostimme kuitenkin vaivihkaa muksuille namusia.


Viimeisinä päivinä Hikkaduwalla Rohan yritti vaihteeksi paiskia duunia läppärillään, sillä aikaa kun meikäläinen snorklasi jättiläismerikilpikonnien kanssa, jotka vierailevat Hikkaduwan rannoilla (R oli tästä hieman katkera). Ei tarvitse varmaan erikseen hehkuttaa, että oli  ikimuistoinen kokemus! 


Hikkiksen yössä törmäsin myös vanhoihin tuttuihin muutaman vuoden takaiselta Thaikkulan reissulta. Small world. Hikkiksestä on tullut Helille toinen koti tämän hurmattua itselleen miehen srilankalaisesta surffarista. 


Suunnitteletko Sri Lankan kierrosta?  Hieman viinaanmenevä, mutta rennolla asenteella varustettu ammattitaitoinen kuski- ja opaskombinaatio kustomoituihin Sri Lankan kierroksiin löytyy täältä: anurawasantha@yahoo.com tai chaminda.weerasundara@yahoo.com, pojat löytyvät myös feissarista! Tässä vielä meidän heittämä lenkki:Mitä jäi mieleen Sri Lankasta? Rannikkoa reunustavat autiot palmurannat, teepuskien peittämät vuoristot, not to mention srilankalaisten tanssimuuvsien treenaus arrackin kostuttamina iltoina uusien paikallisten ystävien kera. Adam's Peakin valloitusta emme unohda ihan heti, kuten myöskään kohtaamisia norsujen ja kilpikonnien kanssa!


Istuti & ayubowan, Sri Lanka over & out! Next destination: Langkawi, Malaysia!

Labels: , , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home