Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kandy & elefanttien orpokoti

Tuesday, March 27, 2012

Kandy & elefanttien orpokoti

Pitkän hiljaisuuden kunniaksi maratonpostaus!

Adam's Peakin valloituksen jälkeen uni olisi maistunut, mutta oppaalla oli muuta mielessä. Suihkun ja srilankalaisen aamiaisen jälkeen matka jatkui kohti Sri Lankan vanhaa pääkaupunkia Kandya. Kun vihdoin lähes 5 tunnin tuskallisen kiemurtelevan ja pomppuisen automatkan jälkeen saavuimme hotelliin, kummallakaan ei ollut pienintäkään kiinnostusta minkään näköiseen toimintaan enää samana päivänä. Söimme ison curry-illallisen partsilla, josta näkyi koko Kandy, ja painuimme pehkuihin. 


Aamulla hyvin levänneinä, jalat hajalla lähdimme ajamaan kohti Pinnawelan elefanttien orpokotia, jossa majailee lähes 90 norsua. Varmasti yksi parhaimpia mestoja maailmassa tavata ronsuja, vaikka samalla myös yksi Sri Lankan pahimmista turistirysistä. Elefanttien päiväohjelma: Ruokinta. Aamu-uinti. Ruokinta. Iltapäiväuinti. Ruokinta. Iltauinti. Norsut suut ammollaan odottavat, että turistit heittävät banaania kurkkuun.Tough life...Pikkufanteille tuttipulloa.

Ruokinnan jälkeen läheiselle joelle johtava tie tyhjennetään ihmisistä. Rymistävä norsulauma valtaa kylän, kun ne ohjataan pulikoimaan pariksi tunniksi. Kaupustelijat yrittävät myydä turisteille maailman kalleimpia banaaneita norsunruoaksi: 'Hellooo madam! Elephant feed the banana!' (?).

Voisin kyllä adoptoida tollasen pikkuelefantin...


Illalla menimme katsomaan srilankalaisia kansantansseja. Varsin akrobaattista meininkiä. Hommaan kuului mm. myös tulen nieleminen ja kirjaimellisesti tulisilla hiilillä kävely.

Esityksen jälkeen opas vei meidät suosittuun buddhalaisten pyhiinvaelluskohteeseen, kuuluisaan  hammastemppeliin, jossa säilytetään Buddhan hammasta. Hammas on (uskomuksen mukaan) salakuljetettu joskus aikojen alussa Gautama Buddhan kuoleman jälkeen Intiasta.


Tämä hammastouhu on Kandyssa karannut 'hieman' hanskasta. Temppelissä jengi jonottaa hurjassa tungoksessa tuntikausia saadakseen kuvan hampaan säilytysrasiasta. Hammasta säilytetään hopea- ja kultaoven takana, jotka avataan yleisölle vain hetkeksi kerran tunnissa. Olisihan sen 10 dollaria voinut muuhunkin käyttää (helvetti, se on vaan yksi hammas!), mutta tulipahan käytyä...


Ja matka jatkuu, pysykää linjoilla!

Labels: , , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home