Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Back in the Land Down Under

Wednesday, April 18, 2012

Back in the Land Down Under

Saavuimme Melbourneen keskiyöllä kahdeksan tunnin lennon jälkeen. Kerrankin maahantuloprosessi oli kivuton, vaikka laitettiin meidät sentään huumekoirien haisteltaviksi. Taivaalla loisti tuttu Southern Cross -tähtikuvio, kun ajelimme tyhjillä moottoriteillä kohti Melbournen esikaupunkialueita. Tuntui kuin ei oltaisi juuri poissa oltukaan (täällä siis venähti pitkälti vuodet 2009-10).


Nukuksimme siis Rohanin perheen nurkissa, ja aika meni sukuloidessa. Rohan on puoliksi italialainen, joten sitä sukua myös riittää. Poskia on saanut pussailla sen verran, että juro suomalainenkin oppii tavoille. 

Australia Day picnic

Kengät jalassa sisällä talossa tepastelu tuntui väärältä. Outoa oli myös juoda pitkästä aikaa hanavettä. Öisin opossumit möykkäsivät talon katolla. Vaikka ulkona on helle, sisällä palelee. Kylmien talojen lisäksi liikenneruuhkia ja pitkiä välimatkoja ei ollut ikävä. Koko ajan meitä hellittiin Melbournessa +35 asteen helteillä, mutta saimme kokea myös Melbournen kuuluisat neljä vuodenaikaa yhdessä päivässä.


Muutamia päiviä vietimme Gippslandin maaseudulla, jossa Rohanin äidillä on maatila. Kaukana kaupunkien valoista näkyi taas se uskomaton tähtitaivas, mitä Suomessa tuli ikävä. Täällä Gippslandin alueella asuu muuten jättiläismatoja, jotka voivat kasvaa yli 3 metrin pituisiksi...

Night Market

Mitä odotin eniten paluulta? Food, glorious food! Ahh, Melbournen ravintola- ja kahvilakulttuuri. Mellussa oli selkeästi massakausi. Sushijunia, halpoja sushirullia, Victoria Streetin vietnamilaista, Chinatownin kinkkiä, Lygon Streetin italialaista. Raflavinkkinä pakko hehkuttaa trendikuppila ChiChi:tä, jossa meille tarjoiltiin seitsemän kielen mennessään vievää vietnamilais-thaikkuruokalajia. Parina keskiviikkoiltana kävimme Night Marketilla juomassa sangriaa, maistelemassa herkkuja ympäri maailmaa ja kuuntelemassa livemusiikkia.

Kävimme myös tsekkaamassa Roxetten konsertin Rod Laver Arenalla. Mahtia!

Kaupassa tuoreiden vihanneksien paljous sokaisee. Ausseissa ei eineksiä syödä. Ja joka kerta etsin tietysti turhaan hedelmävaakaa. Grillausta (sekä ihon että ruoan) ja piknikkejä, niistä on Mellun kesä tehty! Vastapainoksi rehkittiin salilla. Kaiken tämän keskellä unohdimme organisoida alkavaa reissua, kevyttä 25 000 kilometrin road trippiä Australian ympäri. Jatketaan siitä ensi kerralla!

Labels: , , , , , ,

4 Comments:

Blogger sandr-A-licious said...

hei mul on jääny vähän epäselväks, että kirjotatko tästä kaikesta tosi viiveellä, vai livenä? tai siis u know, tapahtui aivan äskettäin -tyylisesti? :D confusion !

April 18, 2012 at 2:20 PM  
Blogger Anna said...

PAahasti junnaa jäljessä täl hetkellä, Perthissä viiletetään jo todellisuudessa :)

April 19, 2012 at 9:59 AM  
Blogger sandr-A-licious said...

Ja siis oot ollu nähtävästi 2010:stä asti reissusa? MITEN IHMEESSÄ. Vai ootko tehny välis duunia? :) Ja vielä yksi kysymys tältä uteliaalta, missä on tällä hekellä sun koti? Vai onko se vain missä lie sun rinkka on/teijän camper van? ;)

May 5, 2012 at 4:08 PM  
Blogger Anna said...

2009 lähin vaihtoon Ausseihin, jonka jälkeen jäin sinne ja olin duunissa. 2010-2011 olin vuoden Suomessa. Koti on meidän auto :) Loppupeleissä ei oo juuri sen kalliimpaa kun ei oo vuokraa maksettavana, ainoo mihin uppoo enemmän on menomehu... Vaikka joskus onki ikävä 'normaalia' kotia niin on tää vaan hauskin tapa matkustaa!!

May 6, 2012 at 6:08 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home